Η ιστορία μας στον χώρο των οπτικών ξεκινά το 1959 όταν ο ιδρυτής της «Optolife Σαπουνάκης», Κωνσταντίνος Σαπουνάκης, ξεκίνησε την ατομική του δραστηριότητα στην εμπορία οπτικών ειδών, την οποία και συνέχισε μέχρι την συνταξιοδότηση του το 2007. Το 1962 ο Κωνσταντίνος Σαπουνάκης αποκτά τον τίτλο του Οπτικού.

Τα καταστήματα «Optolife Σαπουνάκης» ξεκινούν την πορεία τους στον χώρο της λιανικής πώλησης των Οπτικών το 1987 με την δημιουργία του 1ου καταστήματος στην οδό Γ. Γεννηματά 6 στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Ακολουθούν, το 1994, 2ο κατάστημα, στην Γ. Γεννηματά 86 Τερψιθέα Γλυφάδας και το 2000, 3ο κατάστημα, στην οδό Γούναρη 137α Άνω Γλυφάδα.

Τη συνέχεια της δραστηριότητας του Κωνσταντίνου Σαπουνάκη στον χώρο της λιανικής πώλησης Οπτικών συνεχίζουν τα παιδιά του Ηλίας και Νικόλαος Σαπουνάκης.

Ο Ηλίας Σαπουνάκης δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1986 παράλληλα με τις σπουδές του. Από το 1992 είναι πτυχιούχος του τμήματος Οπτικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Το 1996 ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Οφθαλμική διάθλαση και Οπτομετρία» του ΤΕΙ Αθηνών. Το 2017 αποκτά τον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην «Ιατρική Απεικόνιση στην Οφθαλμολογία» από το τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Νικόλαος Σαπουνάκης δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1989 παράλληλα με τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998 αποκτά δίπλωμα Οπτικής - Οπτομετρίας.

Optolife.gr Espa